Esiintyjät

Talvipäivien musiikkitarjonnasta vastaavat useat Suomen kärkiartistit sekä Savonlinnan paikalliset ykkösnimet.

 


Softengine

Uuden musiikin kilpailusta ponnahtanut ja Suomea vuoden 2014 Euroviisuissa edustanut seinäjokelainen Softengine on Talvipäivien perjantain pääesiintyjä! Yhtyeen debyyttialbumi ”We Created The World” keräsi niin kriitikoiden kuin yleisön huomion. Yhtyeen viimeisin julkaisu on vuonna 2016 julkaistu Free rider, joka antaa esimakua tulevalta albumilta. Softenginessä yhdistyvät perinteinen rock maustettuna mm. indie- ja EDM-musiikilla. Perjantain iltabileissä on luvassa räväkkä show, jossa ei visuaalisuuden kanssa säästellä! Varaudu iltaan parhaimmalla bilefiiliksellä! Tästä ei kannata jäädä paitsi!

 

softengine

 

 

 

Ellinoora

Lauantain pääesiintyjä on tämän hetken kuumimpia naisartisteja! Ellinoora löi läpi kappaleellaan Carrie ja julkaisi syksyllä 2016 ensimmäisen albuminsa, jolta soittolistoille ovat nousseet kappaleet Elefantin paino ja kesän hittibiisi Leijonakuningas. Laulaja-lauluntekijä Ellinoora tunnetaan maanläheisestä tyylistään sekä energisestä, mutta herkästä esiintymistyylistään. Talvipäivillä Ellinoora tulee nostattamaan keskikaljamaljat ilmaan lauantain iltabileissä!

 

ellinoora

 

 

 

Musta Barbaari & Prinssi Jusuf

Talvipäivien ensimmäinen artistijulkistus on pumppaavasta lavashowsta tunnettu Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf. Molemmat artistit ovat tunnettuja sarkastisista sanoituksistaan maahanmuuttajien elämästä sekä salilla treenaamisesta. Viimeisin single oli kaksikon yhteinen Vuoden Mamu -kappale, joka julkaistiin vuonna 2016. Energiaa ei näiltä pojilta puutu ja yleensä lavalla nähdäänkin yläosattomia miehiä esittelemässä treenattua kroppaansa. Ehkäpä pojat tarkenevat esitellä lihaksiaan myös Savonlinnan helmikuisessa perjantai-illassa. Barbaaria lainaten: oothan säkin Savonlinnas eka, Savonlinnas vika?

 

barbaarijusuf_1_72dpi

 

 

 

Kauriinmetsästäjät

Kauriinmetsästäjät on kokenut nopean nousun suomalaisessa musiikkikulttuurissa vuoden aikana. Helsinkiläinen elektroyhtye nousi pinnalle julkaistuaan singlensä “Intiaanikesä” ja “Oisit vaan sanonu”. Yhtyeen jäsenet Heikki ja Tuomas saattavat olla tuttuja myös Stockers!-yhtyeen faneille. Kauriinmetsästäjät tuovat Talvipäivien jatkoille tyylikästä elektromusiikkia.

 

Kauriinmetsastajat

 

 

 

Elias Gould

Lahjakas laulaja-lauluntekijä Elias Gould on tullut suuren yleisön tietoisuuteen keväällä 2015 Huvilakatu-sinkkunsa myötä. Aivan ensikertalainen ei Gould kuitenkaan ole, vaan hän on soittanut rumpuja mm. One of the Pigeonsin kanssa sekä keikkaillut yhdessä Ronyan, Hätä-Miikan ja Graciaksen kanssa. Taidot eivät lopu myöskään pelkästään musiikin saralle, vaan Gould on bongattu näyttelemässä vuoden 2012 elokuvassa Miss Farkku Suomi. Kitaravetoisen, indie-rockin edustaja saa varmasti niin nais- kuin miesopiskelijoillakin sukat pyörimään jalassa ja kunnon tanssifiiliksen päälle!

 

Gould

 

 

 

Lopetusministeriö

Savonlinnan opeopiskelijoista koostuva poppoo, Lopetusministeriö, takaa talvipäiväkansalle unohtumattoman spektaakkelishown ja hillittömät biledraivit! Ohjelmistoon kuuluu parasta rockista yökerhojumputukseen ja soulista iskelmään.

 

lopetusministerio

 

 

 

Eetu Kinnunen & Illansuu Ensemble

Eetu Kinnunen & Illansuu Ensemble on nuori ja energinen bilebändi, joka saa tanssilattian kuumaksi ja paatuneimmankin rokkipolisiin kropan irti kahleista. Kaikki yhtyeen jäsenet ovat alunperin kotoisin Savonlinnasta, mutta nykyisin hajautuneet ympäri Suomea opiskelemaan. Nuoresta iästä huolimatta bändi on ehtinyt soittaa jo vuosia yhdessä ja ammattitaitoa on kertynyt lukuisista erilaisista keikoista. Monipuolinen ohjelmisto kattaa musiikkia laidasta laitaan aina klassikoista nykypäivän hitteihin, mutta pääpaino on groovaavassa bilemusassa.

 

Eetu kinnunen

 

 

 

Who Cares

Who Cares on sielukasta ja rytmikästä soul- ja rock-musiikkia esittävä 11-henkinen cover-yhtye, joka koostuu Savonlinnan kampukselta valmistuneista opettajista. Tältä poppoolta ei esiintymiskokemusta puutu, sillä yhtye on ollut kasassa jo vuodesta 1989. Vajaa kolmekymmentä vuotta yhteissoittoa takaavat sen, että yleisön lanteet pääsevät illan aikana hytkymään!

 

nimetön

 

 

Gratio & DJ HeyKey

OUSNAP! dj-kollektiivista tuttu tuottaja-dj, joka on kiertänyt niin SOOLin talvipäiviä kuin festivaaleja ja klubejakin ympäri Suomea useamman vuoden ajan. Gration kädenjälki kuuluu mm. YleXin viikon tehobiisinä loppuvuodesta soineen OUSNAP! & Temper2 ft. Katti Meu – Irrottaa ja Tippuu kappaleessa.

 

Savolaisista sanotaan että he puhuvat enemmän käsillään kuin suullaan ja DJ HeyKey todistaa tämän pitävän paikkansa. Savon lahja Suomen tanssilattioille hallitsee genren kuin genren, ja yhdessä pitkäaikaisen ystävänsä Gration kanssa muodostavat vodkasoodaakin ikonisemman duon.

 

SOOLin talvipäivien iltabileisiin osallistuvia tullaankin hemmottelemaan laajalla kattauksella kuumimpia, tuoreimpia ja unohtumattomimpia tanssilattialekoja. Lenkkareiden narut tiukalle sillä seuraavana aamuna voi pään lisäksi myös jalkapohjia kolottaa!